Избор на уреди за вграждане предлагани в emag.bg

Струва ли си да купувате уреди за вграждане за стара кухня
Плотът е износен, вратата на шкафа виси и не приляга така гладко, както преди, понякога дори се отдалечава леко, а нощното шкафче постоянно скърца. Струва ли, си да купувате нови уреди за вграждане в такава кухня или е по-добре да промените всичко наведнъж?


Разбира се, пълноценната подмяна на мебели и закупуването на оборудване ще струва повече от инсталирането в съществуващите шкафове, но трябва да помислите за редица точки, които ще ви помогнат да вземете решение за пълно надграждане.

Уреди за вграждане предлагани в emag.bg


Невъзможно е да изберете модели, подходящи за размера на съществуващите мебели. Това означава, че инсталацията ще е усложнена при необходимостта от монтиране на съществуващи неща. Някъде трябва да отрежете, някъде, напротив, да надградите. Това може да повлияе на крайната цена на инсталацията, не всеки майстор ще се заеме да преработи, защото е много по-лесно да направите всичко от нулата.

Едно от важните предимства на вградените уреди е възможността да се постави навсякъде, така че да е удобно. Ако кухнята вече е обзаведена, тогава този плюс се губи. Свободата на действие за създаване на идеална среда е значително намален или по-скоро просто не съществува.
Така инсталирането на нови уреди в стари мебели е нецелесъобразно. На пръв поглед изглежда, че е чудесен начин да спестите пари, но ако изчислите, какво ще доведе по-късно, се оказва, че цената за нова кухня, уреди и работа е значително по-ниска, отколкото ако направите същото, но го разтегнете за няколко години. Освен това е трудоемка и непосилна задача.
Характеристики при избора на вградени домакински уреди
Когато една стара кухня стане досадна и вече не е приятна за окото, възниква логичен въпрос – да купите нова или да възстановете това, което имате. Въпросът с избор на оборудване, който е не по-малко важен. Това, дали да се спрете на класическите свободно стоящи опции или да изберете набор от вградено оборудване. Всеки, който е изправен пред подобна дилема, трябва да проучи внимателно опциите.

Плюсове на уреди за вграждане

Предимството на уредите за вграждане е, че първоначално се създават в комплекти и дори не е необходимо да се сглобява всичко от една марка. Можете да постигнете хармония в стил и цвят, когато купувате уредите от различни производители. Освен това много видове вградени могат да бъдат напълно зашити с фасади в кухненски стил и никой няма да познае къде са уредите.
Важно! Безспорен факт: кухнята с вградени уреди винаги изглежда по-интегрална и естетически приятна от тази, където има свободно стоящи устройства.
Може да изберете да поставите вграденото оборудване точно на мястото, където ще бъде най-удобно да го използвате. Никой не забранява да повдигате фурната над пода, за да не се налага да се навеждате всеки път и да поставяте съдомиялната машина в ъгъла на кухнята, а не до мивката.
Конвенционалната печка предполага, че под нея винаги има фурна, но какво ще стане, ако е необходима веднъж годишно и е удобно да държите тенджери и тигани под ръка. Вградените уреди ви позволяват да поставите всички устройства там, където е най-удобно, свободно стоящите уреди не предоставят такава възможност.

Вградена фурна >>>

Вградените уреди ви позволяват да купите целия необходим комплект, дори в малка кухня. Типичните градски кухни ограничават купувача в пространството. Максимумът, за който има достатъчно място е хладилник, печка и, може би, съдомиялна машина. Дори тогава може да се побере само масата. Микровълновата отива до хладилника или виси на стената в центъра на кухнята. Тук няма естетика и трябва да изберете най-необходимото. Разнообразие от размери и форми на вградени елементи разширява този списък. Вместо обикновена печка, може да инсталирате компактна съдомиялна машина и малка фурна, защото не всеки се нуждае от голям обем на фурната. Всичко това може да се допълни отгоре с котлон. По този начин се използва същото пространство и е включено повече оборудване.


Видове вградени технологии


Изборът на уреди за вграждане предлагани в emag.bg е много богат. В онлайн магазина emag.bg може да вземете вградени котлони, абсорбатори, фурни и други кухненски и домакински уреди. Световните производители предлагат на клиентите не само голямо оборудване, но и малко вградено оборудване.

Компетентното планиране на дизайна позволява да избирате подходящите кафемашина или тостер. Такива може и трябва да са логично съвместими с вашето пространството и, ако е необходимо, да ги скриете в шкафове и специални отдели, предвидете такива преди това.

Перални машини за вграждане >>>


Съдомиялни за вграждане


Фурни за вграждане >>>


Хладилници за вграждане >>>


Микровълнови фурни за вграждане >>>


Готварските плотове се предлагат в различни покрития, цветове, размери и форми. Може да изберете удобен тип конфигурация за – ъглов, ромбовиден, класически квадрат. Предлагат се варианти с различен брой горелки от две до шест.
Вградените аспиратори могат да бъдат скрити зад фасадата, което спестява място и правят работата тиха.


Фурната ще се впише естетически в цялостната концепция на кухнята. Може да се монтира навсякъде, където има широка гама от размери (широк, тесен, компактен, класически), удобна и безопасна работа, широк набор от функции.
Съдомиялни за вграждане – може да е напълно скрита зад фасадите. Предлага се богат избор от размери, докато малките устройства не стоят на масата, а са напълно скрити. Спестяванията на място са очевидни, комуникациите за връзка са скрити.
Микровълновата фурна за вграждане също е лесна за поставяне на най-удобното място в кухнята.

Тя може да се комбинира и с фурната.
В заключение:
Съвети за избор
За да постигнете максимална вътрешна естетика и лекота на използване, трябва сериозно да обмислите избора на вградени устройства. Съществуват редица фактори, които е важно да се вземат предвид.


Забележка!


Отзивите на клиентите показват, че е препоръчително да купите комплект от един производител само ако всичко е наблизо. Ако подредите всичко на различни места в кухнята, тогава стилът ще се загуби и парите ще са надплатени.