Как да изберем оригинални мъжки парфюми

Ароматът е визитна картичка, възможност да подчертаете своя стил, статус, характер. Какъв мъжки парфюм ще изберете? Аромат като за Мачо аромат или елегантна класика? Научете, как да изберете оригинални мъжки парфюми за мъже и на какво да се съсредоточите при покупка.
Как да изберем оригинални мъжки парфюми

Огромно разнообразие на мъжки парфюми в parfium.bg

Ароматни групи

Условно е възможно мъжките аромати на оригинални мъжки парфюми да бъдат разделени на водни, дървесни, зелени, флорално-плодови, морски, ориенталски и кожени ухания.
Нека анализираме кои компоненти са характерни за всяка от групите, кои марки трябва да потърсите за този или онзи вкус, който харесвате, както и кой парфюм ще се превърне в отражение на вашия характер и самия акцент, който ще ви помогне да направите цялостно първо впечатление за вас самите.

Водни аромати


Второто име е водно. Това са оригинални мъжки парфюми с леки и свежи нотки. Те са идеални за лятото, не натрапчиви, отразяват бодрост, енергия. Тези аромати са чудесен избор за активни мъже, за които спортът е начин на живот.
Водната парфюмерия се отличава с цитрусови нотки. Такива са свежи акорди на босилек, билкови и озонови нюанси.

Съвет: често в името се появява думата „аква“, а бутилките с водни парфюми са сини, загатвайки за лекотата и ефирността на аромата.

Парфюми с дървесни нотки

Дървесните аромати са идеални за подчертаване на бизнес стил и статус.
Класически дървесни акорди са кедър, сандалово дърво, кашмирено дърво, уд. Често те се допълват от нюанси на ветивер, кожа, пипер, мускус, тютюн и ванилия.

Съвет: думата „дърво“ и името на преобладаващия дървесен акорд могат да бъдат отразени в името на аромата. Също така, в дизайна на бутилката често се използват нюанси на тъмен шоколад и декоративни елементи с дървесен мотив.

Мъжките парфюми със зелени нотки са предимно аромати с нотки на ветивер, бръшлян, борови иглички, билки, кардамон, лавандула, мента.
Това са доста свежи миризми, които се отличават с богати естествени нюанси и пасват идеално на притежателя си по всяко време на годината.

Зелени вкусове

Намек: често бутилката на такива със зелени аромати е зелена, а в името им, често се среща и нотка на цвят.

Аромати с флорално-плодови акорди

Този парфюм подчертава оригиналността и чувствеността. Правилният избор за тези, които предпочитат ярък стил и живот в светлината на прожекторите.
Като правило в оригинални мъжки парфюми преобладават класически флорални нотки на лавандула, памук, жасмин.

Има и по-оригинални акорди: османтус, мушмула, артемизия.
От плодовите нотки цитрусовите плодове (портокал, грейпфрут, лайм, мандарина) и зелената ябълка могат спокойно да се нарекат любимите на мъжката парфюмерия.

Морски парфюми

Морските аромати имат много общо с водните. Те също се отличават с лекота и свежест. Наред с това съдържат солени морски акорди, евкалипт и цитрусови нотки.


Съвет: Както при водните мъжки аромати, морските парфюми са лесно разпознаваеми по сините или прозрачни бутилки и минималистичния им дизайн.


Парфюми с ориенталски характер

Ориенталските миризми се характеризират с пикантност, която ясно се проявява в комбинация с дървесни акорди.
Такива парфюми са подходящи за мъже, които предпочитат оригиналност и екстравагантност. Те са за модерния мачо. В същото време ароматите се вписват идеално в дискретен бизнес стил.
За да изберете такъв парфюм за мъже, потърсете нотки на пипер, шафран, мускус, кехлибар, пачули, тютюн.

Кожени парфюми

Елегантните нотки на кожа са характерни за благородните аромати. Подходящи са за мъже, които искат да подчертаят утвърден стил и статус.
Съвет: бутилките от такива парфюми обикновено са декорирани в наситени тъмни цветове.
Вече знаете достатъчно за вариантите на мъжки аромати и може смело да се насочите в покупката на оригинални мъжки парфюми.

Разгледайте всички оферти на мъжки оригинални парфюми на топ цени с големи намаления


Вашият коментар